SZTE JGYPK Argenteus Kórus

Argenteus 1

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Vegyeskara 1963-ban alakult. Dr. Kovács Gábor főiskolai docens vezetésével 1998 óta működik. Az ARGENTEUS nevet 2010-ben vette fel. A kórus tagjai az Ének-zene tanszék mindig aktuális hallgatói, de sokan visszajárnak tanulmányaik befejezése után is.

Hazai, rendszeres koncerttevékenysége mellett a kórus sikerrel vendégszerepelt Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Romániában, Szerbiában Kovács Gés Macedóniában.

2012-ben a kórus I. díjat nyert az ohridi nemzetközi kórusversenyen, Macedóniában, majd arany diplomával II. díjat és a Kodály Intézet különdíját a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

2013-ban a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny kategóriagyőztese lett.

2014-ben a III. Budapesti Vándor – Révész Fesztivál és I. Nemzetközi Kórusverseny szakmai kategóriájában arany diplomával III. helyezést ért el.

2015-ben az ARGENTEUS megnyerte az ohridi nemzetközi kórusversenyt, ahol Kovács Gábor a legjobb karnagynak járó különdíjat is elnyerte. A kórus eddig 17 kortárs magyar kórusmű ősbemutatóját énekelte.

2016-ban az ARGENTEUS a Szegedi Szabadtéri Játékok operabemutatóján Wagner: A bolygó hollandi című operájában szerepelt.
A kórus honlapja: argenteusvegyeskar